Wednesday 22 July 2020

CODORNÍU ESPAÑA Spain

Codorníu és sinònim de la història d’una família de viticultors que es remunta al segle XVI. És l’empresa familiar més antiga d’Espanya i una de les més antigues del món. Actualment compte amb més de 450 anys d’història.

Manuel Raventós, el gran impulsor de Codorníu, va contractar el 1895 a l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch (coetàneo de Gaudí) per ampliar la bodega. El edifici que va simbolitzar la fructífera aliança entre la naturalesa i la feina humana i és un homenatge de pedra al silenci del cava. 

Des de 1976 son Monument Històric Artístic i un dels exemples més impressionants d’arquitectura dedicada a l’elaboració i la criança de caves. Baix terra en un dipòsit de caves subterrànies és on, des de fa un segle, els caves Codorníu realitzen la segona fermentació i la criança a una temperatura sempre constant. El 1872, Josep Raventós Fatjó va elaborar cava per primera vegada a Espanya seguint el mètode tradicional i utilitzant autònoms de la tela del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

No es pot elaborar un cava amb una qualitat màxima. És per l'ell que Codorníu selecciona cautelarment les teves i cuida minuciosament els vins. Des de fa molts anys, s’aplicarà la tècnica de viticultura sostenible, és a dir, que ja s’ha de produir la naturalesa en curs durant el curs i només s’ha d’intercanviar quan hi hagi desitjos. És així com Codorníu va crear una tradició i una innovació en el procés d’elaboració del cava controlant cada etapa del procés fins a l’entrega del producte final al consumidor.

CODORNÍU
Address: CAVAS CODORNÍU, AVDA JAUME DE CODORNIU, S/N SANT SADURNÍ D´ANOIA, BARCELONA 08770 ESPAÑA
Website: http://www.visitascodorniu.com

PATA - Pacific Asia Travel Association

Unit B1, 28th Floor, Siam Tower
989 Rama I Road, Pathumwan, Bangkok 10330 Thailand
Website: https://www.pata.org/

No comments:

Post a Comment